Produktkatalog

Feltbussystemer

R. Stahl introducerer nu feltbus løsninger, ISbus komponenter for Foundation Fieldbus og Profibus PA, som giver komplette systemløsninger.

Løsninger leveres i felthus-kabinetter i kunststof, pladestål, aluminium, rustfrit stål samt syrefast rustfrit stål.

Løsninger tilbydes i mange innovative varianter med blandt andet MiniClix stik, der giver mulighed for tilslutning af Ex e teknologi og/eller Ex i egensikker forbindelse. Dermed kan der kombineres mange løsninger til den enkeltes behov og leveres en særdeles sikker og servicevenlig løsning til alle formål.

På Interkame i Hannover i april 2005 fremviste Stahl deres nye koncept for feltbus løsninger.

Feltbus løsninger er kommet for at blive, og eksisterende anlæg vil i fremtiden udbygges og kombineres med ny moderne teknologi. Det kræver derfor individuelle kundeløsninger som tilbydes og produceres efter opgave.

Kombination af R. Stahl’s IS1 remote I/O system og ISbus komponenter giver kunden den mest prisgunstige løsning for fremtiden.

R. Stahl’s feltbus løsninger tilbyder interface for konventionelle sensorer og aktuatorer for HART feltudstyr og er med de nye systemkomponenter ISbus. Der kan også integreres signaler for Foundation Fieldbus H1 og Profibus PA.

Det eksplosionsbeskyttede Ex remote I/O system IS1 er den optimale og økonomiske løsning for konventionel HART feltudstyr og bliver med ISbus for H1 og PA feltbusser suppleret og udbygget.

Feltbuskoplere for feltbus udstyr, strømforsyninger, og omfattende løsninger praktiseret for feltmontage, hører til dette program. Dermed kan feltstationer i forskellige størrelser og funktionalitet for alle applikationer blive realiseret prisoptimalt.

For håndtering af størst muligt antal signaler fra udstyr på en feltbus, er der givet afkald på en ren egensikker løsning med ISbus.

Med den nye Ex e/Ex i feltudstyrskopler kan alt egensikker feltudstyr efter FISCO-Standard tilsluttes på den ikke egensikre feltbus.

Feltudstyrets tilslutning har en kortslutnings-strømbegrænsning og er galvanisk adskilt fra den ikke egensikre bus.

Med Ex e/Ex i feltudstyrskopler er det dermed også muligt at tilslutte ikke egensikker udstyr, eksempelvis feltudstyr med beskyttelsesmåden Ex d tryksikkerkapsling.

Egensikre magnetventiler, lysdioder, on/off digitale kontaktpunkter og Ex i initiator (Namur) kan også tilsluttes via ISbus digitale I/O kopler, ligeledes via feltbus.

Den digitale I/O kopler kan valgfrit tilsluttes den egensikre eller ikke egensikre feltbus, og bliver forsynet enten via bussen eller alternativt fra en ekstern forsyning. Alle koplere er egnet for installation i zone 1 og zone 2.

Til strømforsyning og impedanstilpasning af den ikke egensikre feltbus, leveres der også passende ISbus feltbus strømforsyninger.

Strømforsyningen er galvanisk adskilt fra hjælpeenergi-forsyningen og er underspændingsovervåget.  Installation af feltbusforsyning sker i zone 2 eller uden for Ex-område.

Yderligere info

Læs mere om feltbussystemer her

Læs også om vores Ethernet-APL Field Switch

Kontakt vores eksperter inden for ATEX / Ex-materiel:


Peter Bjørn

Peter Bjørn

Salgsingeniør
Mail: pbj@fodgaard.dk
Tlf. : +45 36 34 33 33

Peter Follin

Peter Follin

Salgsingeniør
Mail: pef@fodgaard.dk
Tlf. : +45 36 34 33 38

Ole Krogshede

Ole Krogshede

Salgsingeniør
Mail: ok@fodgaard.dk
Tlf. : +45 87 93 23 55

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Afdelingsdirektør, Ex
Mail: sn@fodgaard.dk
Tlf. : +45 36 34 01 33

Jørgen B. Jensen

Jørgen B. Jensen

Salgsingeniør
Mail: jbj@fodgaard.dk
Tlf. : +45 36 34 01 35