Produktkatalog

Løbekatte

Uanset om du har brug for manuelle eller elektriske løbekatte fører vi et bredt udvalg, så vi kan opfylde ethvert behov.

Hvad er en løbekat?

Det er et stykke værktøj, som er fremstillet til at blive monteret på en stål-/aluminiumsbjælke, en bukket profil eller en skinne. Den er som regel monteret med fire hjul, men findes også med eksempelvis to eller otte hjul.

Løbekatten kan monteres uden på en stålbjælke, så den kører på underflangen. Den kan monteres oven på en bjælke styret af en køreskinne eller den kan monteres inden i en profil. En løbekat bliver som oftest monteret sammen med et talje, men den kan også bruges til køre lettere emner frem og tilbage. I enkelte tilfælde kan man montere løbekatte på et større antal bjælker, som deler én enkelt talje. Dette kan f.eks. være, hvor pumper, ventiler og lignende skal services én gang årligt.

Manuelle eller elektriske løbekatte?

Den manuelle løbekat er et godt/rigtigt valg, når et emne inden for rækkevidde skal transporteres over kortere afstande og hvis emnets egenvægt ikke overstiger 1.000 kg. Det kunne eksempelvis være ved en arbejdsstation, hvor emner skal løftes op fra en palle til et arbejdsbord og tilbage igen. Bliver egenvægten større end 1.000 kg, eller afstanden så stor, at det bliver vanskeligt at skubbe emner til den ønskede placering, bør man vælge en elektrisk løbekat, som gør transporten let og samtidig skåner brugeren.

Hvad siger vores kunder om os?

Vi har valgt Max Fodgaard A/S som leverandør, da de har ekspertise på området. I vores branche betyder sikkerhed alt og derfor er det vigtigt for os, at vælge en tryg samarbejdspartner, der kan levere kvalitetssikkerheds-udstyr inden for vores standarder

— Veltec ✅✅✅✅✅

Før løbekatten bruges, så vær da opmærksom på følgende:

 • HUSK ALTID kun at lade personale, der er instrueret i sikkerhed og anvendelse af løbekatten bruge den
 • HUSK ALTID at smøre løbekatten regelmæssigt
 • HUSK ALTID at rigge montere løbekatten forsvarligt og på den anviste måde
 • HUSK ALTID at tilse løbekatten på daglig basis efter forskrifterne i ”Dagligt tilsyn”
 • BRUG ALDRIG løbekatten, hvis den ikke passer til skinnebredden.

Guide: Sådan håndteres en løbekat kran ved løft

 • HUSK ALTID at sikre, at emnet ikke kommer i vejen for håndkæden
 • KØR ALDRIG løbekatten ind i endestoppet med vilje
 • LAD ALDRIG et hævet emne komme i svingninger
 • SVEJS ELLER SKÆR ALDRIG i et emne, der er hævet af løbekatten
 • TILLAD ALDRIG løbekatten at ramle ind i en anden løbekat
 • BRUG ALDRIG løbekatten, hvis ikke emnet er centreret under løbekatten.

Fordele ved løbekatte til industriel brug

Især løbekatte, som monteres inden i profiler kører let, så denne type bør vælges til daglig drift, hvor kranbrug er en væsentlig og nødvendig del af en produktion. Motorløbekatte med frekvensstyring vil være at foretrække, når store, svært tilgængelige og tunge emner skal flyttes med præcision.

Få høj sikkerhed med en serviceaftale

For at sikre, at det årlige lovpligtige eftersyn overholdes, tilbyder vi hos Max Fodgaard at lave en serviceaftale. Så kontakter vi dig hvert år, når det er tid til eftersyn, så din talje altid lever op til de gældende krav.