Hvad er en rustfri kæde og kædesystem?

Rustfrie kæder, tilhørende rustfrie komponenter og øvrigt rustfrit udstyr som sjækler og øjebolte, der skal anvendes som løftegrej eller anhugningsbeslag, skal være specielt fremstillet og godkendt til dette formål.

Det rustfrie materiale der anvendes til fremstilling af rustfrie kæder, samt rustfrie komponenter der bruges til at sammensætte komplette kædesling, og øvrigt rustfrit tilbehør, som øjebolte m.m. er ofte fremstillet af rustfrit materiale i klasse 6/GRADE 60, og Max Fodgaards program af rustfrie kæder er fremstillet i henhold til DIN 5687 i materiale 1.4404/AISI318LN. De rustfrie ovalringe og garnitureringe er hovedsageligt fremstillet i materialet 1.4462/AISI318LN, og i de mindre størrelser fremstillet i materialet 1.4404/AISI316L.

Kroge, tilhørende sikkerhedspaler, bolte, samleled og opkorter komponenter er fremstillet af materialet 1.4462/AISI318LN.

Fjedre og spændstifter er fremstillet af materialet 1.4310/AISI301

De rustfrie kuglelejer i svirvelkroge er fremstillet af materialet 1.4125/AISI440L.

Hvornår har du brug for en rustfri kæde eller system?

Komplette rustfrie kæder og øvrige rustfrie komponenter anvendes inden for fødevareindustrien, på slagterier, på spildevandsanlæg, til farmaceutisk industri, kemisk industri og generelt til anvendelse hvor der stilles høje krav til holdbarhed over for korrosions påvirkning og hygiejne. Som standard er overfladen på kæder og komponenter glasblæst, men elektropoleret overflade kan også leveres mod et tillæg, hvis der ønskes en særlig rengøringsvenlig overflade.

Hvad er forskellen på en rustfri kæde og en almindelig kæde?

På grund af en lavere WLL/godkendt løftekapacitet på rustfrie kæder og tilhørende dele og udstyr i forhold til almindelige løftekæder i stål i henholdsvis KL8/GRADE80 – KL10/GRADE100 – KL12/GRADE120, vælges de rustfrie udgaver kun, hvis anvendelse og ydre påvirkninger nødvendiggør dette.

Rustfrie løftekæder er også dyrere end tilsvarende i stål, og udvalget af hele programmet i rustfrit stål er begrænset i forhold programmet inden for almindelige løftekæder i stål.

Hvilken rustfri kæde skal jeg vælge?

Max Fodgaard A/S kan levere almindelige rustfrie løftekæder i 5-18mm, og en hel del af de forskellige krogtyper, samleled og tilbehør fås i hele dette udvalg af størrelser.

De almindelige sammensatte kædesling kan leveres i 1-, 2-, 3- eller 4-parter og anvendes til alle former for løfteopgaver inden for fødevareindustrien, på slagterier, på spildevandsanlæg, til kemisk industri og til farmaceutisk industri.

Der kan også leveres fabrikssammensvejste kædesling, hvis det ønskes.

Vi kan levere specielle sammensvejste rustfrie pumpekæder, der specielt anvendes til placering og løft af pumper i blandt andet renseanlæg.

Pumpekæderne kan leveres sammensat efter ønske og i kædedimensioner fra 5-18mm.

Hvor meget vægt kan vores kæder og systemer holde til?

Hvilken belastning/byrde/løfteevne kan der leveres rustfrie løftekæder og komponenter til?

Max Fodgaard A/S kan levere rustfrie løftekæder til byrder på:

  • Enkelt kæder: Fra 400 kg til 8 tons
  • 2-parts kædesling: Fra 400 kg til 11,2 tons
  • 3- og 4-parts kædesling: Fra 600 kg til 12,6 tons

Hvornår bruger du en lastkrog eller sikkerhedskrog (fås ikke)?

Lastekrogene i vores rustfrie program er alle forsynet med sikkerhedspal, der sikrer at en byrde ikke utilsigtet kan falde ud af lastekrogen.

Tilbehør til rustfri kæder og systemer

Max Fodgaard A/S kan levere rustfrie kædesling sammensat efter ønske, men hele programmet af de rustfrie komponenter som kæder, ovalringe, garnitureringe, samleled, opkortere og lastekroge kan også leveres som enkeltdele.

Reservedele som krogsikring/palsæt til lastekroge kan leveres. Sikkerhedspalen bør altid virke korrekt.

Komplette rustfrie løftekæder kan også leveres med opkorterkomponenter, hvis der ønskes en mulighed for at kunne justere længden på kæderne.

Vi har også et større program i rustfrie stålsjækler, der er godkendt til løft.

Vi har også et større program inden for rustfrie øjebolte, øjemøtrikker, svirveløjebolte, svirveløjemøtrikker og anhugningspunkter, der er godkendte til løfteopgaver.

Gå tilbage til vores oversigt over løftegrej og løfteudstyr.

Hvad siger vores kunder?

Tusind tak – Flot arbejde!!! Der skal lyde en stor tak til alle hos Max Fodgaard i Danmark, som har været med til at løse vores opgave. Tak fra Dresden!

— BAUHAUS AG ✅✅✅✅✅