Produktkatalog

Ex-potentialudligning/-jording af statisk elektricitet

Undgå risiko for statisk elektricitet

Statisk elektricitet opstår, når materialer gnider mod hinanden. Akkumulering af denne opladning kan føre til udladninger, der kan forårsage antændelse af brændbar gas-, damp- og støvatmosfære.

Metalanlæg kan blive opladet ved enhver af de tidligere beskrevne mekanismer:

  • Ved at blive direkte involveret i opladningsprocessen, hvor den vil opnå en opladning i samme størrelsesorden, – men med modsat fortegn – som den, der frembringes i procesmaterialet
  • Ved opladning frembragt ved kontakt med en opladet genstand
  • Ved opladningsinduktion simpelthen ved at være i nærheden af en opladet genstand.

Vi må tage betydningen af denne opladning i betragtning og vurdere, om den kan frembringe en antændelsesrisiko, og så beslutte hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages.

Potentialudligning af statisk elektricitet

Vi har et bredt produktudvalg af komponenter til potentialudligning af statisk elektricitet i ATEX-området. I produktprogrammet er der udligningskomponenter fra simple kableløsninger til avanceret kontrolenheder, som kan genkende en bil. Der er også komponenter til personudligning og test af fodtøj.

En billig og simpel løsning til potentialudligning, er at udligne med tænger. Det er i mange tilfælde en fin løsning. Man skal dog være opmærksom på, at der kan opstå gnister ved påsætning at tangen.

Der er også en produktgruppe som vi kalder Simple overvågningssystemer. Disse produkter giver en tilbagemelding i form af en lampe, når der er etableret udligning.

Hvis vi ser på de Intelligente overvågningssystemer, så kan de kontrollere, at jordings-/udligningsforholdene mellem anlægget og den mobile enhed, som skal udlignes, er inden for de acceptable parameter. RTR-enheder kontrollerer derudover, at det er en bil, de har forbindelse med.

Vi finder en løsning til dig

Du kan læse mere om Ethernet-APL Field Switch og  udligningsprogrammet ved at klikke på de forskellige produktområder her på siden.

Er du i tvivl om hvilken løsning eller produkt, der vil passe ind på din arbejdsplads, kan du til enhver tid tage en uforpligtende snak med vores professionelle medarbejdere i Ex-afdelingen.

Vores mål er, at du finder en udligningsløsning, som passer til dine behov. Udforsk vores udvalg af ex-materiel for flere sikkerhedsprodukter.

Vil du vide mere?

Hent Newson Gale’s håndbog, og bliv meget klogere på deres produkter.