Max Fodgaard A/S er én af Danmarks førende leverandører af kraner (særligt traverskranersøljesvingkraner og letkransystemer), taljerløftegrej og eksplosionsbeskyttet materiel.

Aktieselskabet Max Fodgaard blev stiftet den 15. januar 1948. Selskabets stifter var den 28-årige murersvend og bygningsingeniør Max Fodgaard, som startede beskedent i en lille treværelses lejlighed på Christian Richardts Vej på Frederiksberg og med Max Fodgaard som eneste ansat. Forretningsgrundlaget var handel med agenturvarer især til bygningsindustrien.

I 1950 fik selskabet agenturet for forhandling af det tyske firma Stahls produkter, og dette agentur skulle vise sig, at blive et bærende element for selskabets udvikling, til glæde for begge parter. Efter nogle år blev de første medarbejdere ansat.

Produktprogrammet blev efterhånden mere koncentreret omkring Stahls kraner og kranudstyr, samt fra midten af 1960’erne omkring eksplosionsbeskyttet udstyr til især olie-, gas- og offshoreindustrien. I 1978 fik Max Fodgaard A/S agenturet på de japanske Kito elkæde- og håndtaljer. Disse produktområder udgør fortsat virksomhedens primære forretningsgrundlag.

Herefter er Max Fodgaard A/S gennem tiden flyttet flere gange til steder, hvor der var mere plads til ekspansion. Hovedafdelingen med admini­stration er i dag beliggende på Avedøre Holme i Hvidovre tæt ved motorvej og lufthavn.

I 1965 blev der etableret en afdeling i Skanderborg for at kunne betjene det danske marked vest for Storebælt. Denne jyske filial viste sig hurtigt at blive en succes.

Den 6. marts 2006 flyttede denne afdeling til ny­byg­gede lokaler i Stilling ved Skanderborg med perfekte tilkørselsforhold tæt ved den østjyske motorvej.

Efter 30 års virke som privatejet aktieselskab overdrog Max Fodgaard og hustru Gertrud i 1978 virksomheden til en nyoprettet fond “Max Fodgaard Fonden”, der siden har været eneejer af selskabet, men fortsat med Max Fodgaard som direktør og ansvarlig for den daglige drift.

I 1992 afgik Max Fodgaard ved døden. Helt frem til det sidste var han aktiv i firmaet.
Max Fodgaards søn, Søren Fodgaard, er i dag formand for firmaets bestyrelse.

I foråret 2012 købte Max Fodgaard konkurrenten Parder og overtog deres aktiviteter på Lindø. Dermed fik Max Fodgaard afdelinger på Sjælland, Jylland og Fyn.

Max Fodgaard A/S har gennem årene opbygget et stadig større udbud af konstruktioner og løsninger til teknisk betonede opgaver til erhvervslivet baseret på importerede komponenter fra førende europæiske og japanske specialfabrikker. Som leverandør af kvalitetsprodukter gennem 75 år, besidder Max Fodgaard A/S en omfattende dokumenteret specialviden