Produktkatalog

Letkransystemer (skubtravers)

Vi ved hvad der skal til, for at sikre vore kunder de bedste løsninger, og vi forhandler et stort udvalg af skubtraverser.

Hvad er et letkransystem?

Et letkransystem (krananlægskubtravers) består af to (nogle sjældne gange tre) langsgående profiler og én eller flere profiler på tværs, som udgår fra traversen/traverserne. Det kan enten nedhænges fra bygningskonstruktionen eller fra søjler sat på gulvet.

Fordele ved at bruge et letkransystem

  • Altid nemt at betjene – Ligegyldigt hvilken position løbekatten befinder sig i
  • Arbejdsstationen har enten ingen søjler eller søjler stående uden for arbejdsområdet
  • Let at montere pga. de modulopbyggede komponenter
  • Kan fås med lav indbygningshøjde af standard komponenter.

Hvad siger vores kunder?

Tusind tak – Flot arbejde!!! Der skal lyde en stor tak til alle hos Max Fodgaard i Danmark, som har været med til at løse vores opgave. Tak fra Dresden!

— BAUHAUS AG ✅✅✅✅✅

Hvilken skubtravers skal du vælge?

Man skal altid give sig selv et overblik over det område man vil have dækket, inden man vælger kran. Det vil desuden altid være en god idé at tale med andre, så de forskellige muligheder, fordele og ulemper bliver vendt.

Hvilke fordele får du hos Max Fodgaard?

Vores letkransystemer dækker langt de fleste løftebehov ved mindre montageopgaver, samt placering af emner ved et arbejdsområde osv. De helt små letkraner kan eksempelvis bruges til at flytte emner, som skal bruges ved et arbejdsbord, i en CNC-maskine eller en drejebænk.

Guide: Sådan bruger du en skubtravers

Før brug skal operatøren skal have læst og forstået betjeningsvejledningen og kende alle skilte og advarsler markeret på krananlægget. Operatøren skal være kompetent og fysisk i stand til at betjene kranen. Operatøren skal være fortrolig med kranens kontroller og eventuelle tilhørende sikkerhedsudstyr.

  • For en manuelt betjent LCS (Light Crane System) betjenes alle vandrette og lodrette bevægelser af lasten manuelt. Hævning kan udføres ved hjælp af en manuel kædetalje eller lignende
  • Hvis en LCS med manuelt betjente vandrette bevægelser er udstyret med en elektrisk talje, styres taljen med en kablet fjernstyring eller en radiofjernbetjening
  • En LCS med elektrisk talje og motoriserede vandrette bevægelser styres af en kablet fjernstyring eller en radiofjernbetjening.

Så meget vægt kan vores skubtravers løfte

De mindste krananlæg har en bæreevne på 30 kg, mens de største går op til 2.000 kg. Overstiger løftebehovet 1.000 kg bør man overveje motordrev i alle retninger, da det kan være vanskeligt at placere det løftede emne lige hvor det ønskes, uden at bruge uhensigtsmæssigt mange kræfter og dermed slid på kroppen.

Vil du vide mere om skubtraverser?

Hvis du vil vide mere om de forskellige produkter inden for letkran/skubtravers, henviser vi til de individuelt udfærdigede datablade under de enkelte produkter.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte vores kranafdeling, som sidder klar til at hjælpe vedrørerende skubtravers og andet løfteudstyr.