Produktkatalog

Faldsikringsseler

Faldsikrings- og klatreseler bruges til at opfange faldende personer, til at sænke og løfte personer i brønd eller silo, eller til at sikre arbejdsstillingen, hvis selen har bælte.

Faldsikringsseler: Sikre og komfortable

Der er visse regler og gode råd som bør følges, når man bruger en faldsikringssele, klatresele eller lignende udstyr. Bl.a. nedenstående:

Faldsikringen skal fastgøres, så man hænger oprejst efter fald. Under arbejdet skal selen, og især lårstropperne, være tætsiddende.

Valg af faldsikringssele

Vælg altid en faldsikringssele, som er nem at tage af og på samt nem at justere. Til mastearbejde kan også bruges en sele med bælte og D-ringe i siden.

Et fald udvikler voldsomme kræfter. Når faldopfangende udstyr stopper faldet, overføres denne energi til selen, og det falddæmpende udstyr (falddæmperliner osv.) reducerer energien til maks. 6 kN, som er den belastning, kroppen kan tåle.

En H-sele er konstrueret, så den fordeler belastningen til de dele af kroppen, der kan tåle det f.eks. de store ben- og muskelpartier omkring bækkenet.

Hvilken faldsikringssele skal jeg vælge?

H-selen findes i mange varianter. Alle H-seler, godkendt iht. standarden EN361, er testet til at kunne klare belastningen ved faldet. De ekstra funktioner selen skal have, kommer an på, hvad den skal bruges til; hvor ofte og i hvilke omgivelser.

Bælter er livsfarlige, hvis de anvendes til at standse et fald.

Bælter med D-ringe i siden, bruges til hindring af fald og til sikring af arbejdsstillingen. De kan fx bruges til maste- og stigearbejde eller til at begrænse, hvor langt man kan bevæge sig ud mod en kant.

Bælter er lovpligtige at bruge i arbejde fra en liftkurv. Bælter bruges med støtteline i lift.

Spørgsmål til faldsikringsseler?

Har du spørgsmål til vores faldseler eller andet udstyr, så kontakt løftegrejsafdelingen som sidder klar til at hjælpe.

Kontakt Max Fodgaard og hør mere om faldsikring og faldsikringsudstyr til professionelt brug.