Produktkatalog

Løftegrej og løfteudstyr

Se vores store udvalg af løftegrej, løftekæder, sjækler, løftekløer, og meget andet løfteudstyr her.

Løftegrej og løfteudstyr til industri, kraner, plader og professionelt brug

Løftegrej og løfteudstyr anvendes overalt i dansk industri, kranbranchen, transportbranchen og entreprenørbranchen. Det bruges alle steder, hvor større eller mindre byrder skal løftes sikkert fra et sted til et andet.

  • Inden du bruger dit løftegrej, skal du sørge for at det er i god stand og egnet til det formål, du skal bruge det til..
  • Det er vigtigt at kontrollere, om løftegrejet har den rigtige kapacitet til at løfte det objekt, du vil løfte. Hvis ikke det har den rette kapacitet, kan det fører til farlige situationer. 
  • Den korrekte placering er også vigtigt. Du skal placer løftegrejet korrekt omkring objektet og sørge for, at det er fastgjort ordentligt. 
  • Hvis der bruges kroge til at løfte, skal de være placeret korrekt og sikres ordentligt, så de ikke slipper eller falder af. 
  • Når du løfter et objekt, skal det overvåges hele tiden og sørge for, at det bevæger sig jævnt. 
  • Kontrol af hastigheden er vigtig. Når du løfter et stort objekt eller noget tungt, skal du sørge for, at hastigheden er passende, så det hverken går for hurtigt eller langsomt. 
  • Efter brug af løftegrejet, skal du sørge for at opbevare det korrekt. Det skal inspiceres for at sikre, at det stadig er i god stand og klar til det skal bruges igen. 
  • Alt løftegrej skal i henhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelser, efterses og certificeres mindst en gang årligt 

Har du brug for råd og vejledning?

Du er altid velkommen til at kontakte eksperter i løftegrej. De sidder klar til at guide dig til den helt rigtige løsning.

Prisen på nyt løfteudstyr og løftegrej afhænger for det første af, hvor meget den skal kunne løfte og hvor ofte den skal bruges, dette er med til at bestemme hvilken type løftegrej og løfteudstyr du bør købe. Prisen afhænger også af, hvilket brand du vælger og om du skal have ekstraudstyr med til dit nye løftegrej. Hos Max Fodgaard hjælper vi dig med at vælge det helt rigtige løftegrej og løfteudstyr der passer til dit behov. Kontakt Max Fodgaard og hør mere om priserne.

Benævnelsen løftegrej dækker over alt, hvad der anvendes mellem kran, talje og byrden der skal løftes.

Det kan være løfteåg, løftetænger, løftesakse, sjæklerrundslingbåndstropper, kædesling, løftemagneterwirestroppervakuumløfterepladekløerløftebeslag og øjebolte.

Løftegrej kaldes også ofte anhugningsgrej.

Selvfølgelig er vægten af den byrde der skal løftes en vigtig faktor for korrekt valg af løftegrej, men lige så vigtigt er selve materialet, overfladen, formen/størrelse, tyngdepunkt, eventuelle anhugningspunkter, antallet af anhugningspunkter, temperatur, varme eller specielle vejrforhold, kulde, skarpe kanter, og om emnet skal løftes eller vendes på en bestemt måde.

Der kan ofte være tale om ømfindtlige emner med former eller overflader der skal tages højde for, for ikke at beskadige emnet, men samtidigt ikke beskadige eller overbelaste løftegrejet.

Max Fodgaard A/S har medarbejdere med mange års erfaring, der sikrer dig rådgivning om valget af det rigtige og sikre løftegrej til brug i industrien, kraner og mere.

Vi forhandler flere brands - blandt andet har vi Stahl, Kito og Neuhaus. Hør mere om en ny traverskran, svingkran eller et krananlæg.

Vi sælger også faldsikringsudstyr hos Max Fodgaard A/S.

Hvordan vælger jeg det rette løftegrej til en kran?

Valget af det rigtige løftegrej afhænger selvfølgelig af det emne der skal løftes og vægten af emnet. Her er det vigtigt, at man har alle oplysninger og kender eventuelle krav og muligheder for håndtering af emnet, før man kan vælge det helt rigtige løftegrej. Er du i tvivl om dit valg af det rigtige løftegrej, så kontakt os for at få en professionel hjælp og vejledning.

Hvad bruges sjækler til i løftesammenhæng?

Sjækler anvendes som sammenkobling af andre typer af løftegrej. Det kan f.eks. være stålwirer, kæder, ringe, løftebånd, rundsling, løfteåg og som selvstændigt løftegrej mellem en byrde og kran.

Hvilken type sjækkel dækker mit løftebehov?

Sjækler findes i flere forskellige modeller, udformninger og dertil forskellige materialer. Valget af en korrekt sjækel i dit løftesortiment afhænger af flere forskellige parametre.

Stort sortiment af kvalitetssjækler og andet løftegrej og løfteudstyr

Vi har et stort sortiment af kvalitetssjækler og andet løftegrej hos Max Fodgaard A/S. Herudover bestræber vi os på at kunne tilbyde produkterne til rimelige priser.

Find nye sjækler og løftegrej til industrielt og professionelt behov

Når det gælder løftegrej og sjækler af høj kvalitet, har du masser af produkter at vælge mellem, så du kan få den sjækkel, der dækker dine løftebehov. Her på siden kan du se en række af de sjækler, som vi sælger.

Du er meget velkommen til at kontakte os for en snak om de mange muligheder vedrørende løftegrej, vi kan tilbyde dig.

Sjækler er løftegrej til industri, erhverv og professionelle

Sjækler er en del af Max Fodgaards sortiment af løftegrej. Sjækler kan anvendes som sammenkoblingskomponent i løfteopgaver og til statiske systemer (opspænding af barduner i stålkonstruktioner og lignende).

Max Fodgaard leverer sjækler med en WLL fra 0,33t til 3000t.

Bemærk at sjækler, der er er angivet som ”handelssjækler” ikke må anvendes til løfteopgaver.

En sjækel, der skal anvendes som kvalificeret løftegrej, skal være fremstillet i henhold til Maskindirektiver 2006/42/EF, samt EN 13889. Sjækler, der er fremstillet i henhold til de forskrifter, er tydeligt mærket med WLL (tilladt belastning), CE, producent identifikation og en sporbarhedskode.

 

De to mest anvendte typer af sjækler til løftegrej er:

  • Modellen med skruepin til løfteopgaver, hvor det komplette løftegrej ofte og let skal monteres og demonteres.
  • Modellen med en bolt, møtrik og split, der anbefales til løfteopgaver af mere permanent karakter – hvor løftegrejet kan blive udsat for bevægelse og vibrationer.

 

Forskellige sjækler til forskellige løftekapacitet

Der findes specielle sjækler til optimal løfteanvendelse med stålwire grommets og sjækler, der er udformet til brug sammen med rundsling og løftebånd.

Endvidere findes der også sjækler med andre typer af udformninger, de er fremstillet af et andet materiale, med andre låsemekanismer. Der findes også sjækler der er udformet til undervandsbetjening (dykker/robot), samt sjækler med automatiske udløsningssystemer påbygget.

Komplette rustfrie kæder og de øvrige rustfrie komponenter anvendes primært inden for fødevareindustrien, på slagterier, på spildevandsanlæg, til farmaceutisk industri, kemisk industri og generelt til anvendelse, hvor der stilles høje krav til holdbarhed over for korrosions påvirkning og hygiejne. Som standard er overfladen på de kæder og komponenter glasblæst, men en elektropoleret overflade kan vi sagtens levere mod et tillæg, hvis der ønskes en særlig rengøringsvenlig overflade.

Kontakt os og hør mere om vores løftegrej, og få et godt et tilbud på løftegrej af høj kvalitet.

Hos os sælger vi kun løftegrej af den bedste kvalitet – modtag et tilbud fra Max Fodgaard A/S

Max Fodgaard A/S leverer et meget bredt sortiment af løftegrej og alle vores produkter udvælges nøje fra producenter der leverer dokumenteret høj kvalitet, ligesom vores udvalgte produkter af kraner og taljer, og løftegrej der fuldt ud lever op til gældende normer og standarder.

Max Fodgaards A/S valg af leverandører er baseret på mere end 70 år i branchen.

Hvad siger vores kunder?

Vi har valgt Max Fodgaard A/S som leverandør, da de har ekspertise på området. I vores branche betyder sikkerhed alt og derfor er det vigtigt for os, at vælge en tryg samarbejdspartner, der kan levere kvalitetssikkerheds-udstyr inden for vores standarder

— Veltec ✅✅✅✅✅

Rustfrie kæder, kædesystemer og andet løftegrej

Rustfrie kæder og tilhørende rustfrie komponenter, samt øvrigt rustfrit udstyr som vores sjækler og øjebolte, der kan benyttes som løftegrej eller anhugningsbeslag, skal være specielt fremstillet og godkendt til dette formål.

Det rustfrie materiale, der anvendes til fremstillingen af de rustfrie kæder og andre rustfrie komponenter, som benyttes til at sammensætte komplette kædesling, og øvrigt rustfrit tilbehør, som øjebolte mv. er ofte fremstillet af rustfrit materiale i klasse 6/GRADE 60. Derudover er Max Fodgaards program af rustfrie kæder, fremstillet i henhold til DIN 5687 i materiale 1.4404/AISI318LN. De rustfrie ovalringe og garnitureringe er hovedsageligt fremstillet i materialet 1.4462/AISI318LN, og i de mindre størrelser er de fremstillet i materialet 1.4404/AISI316L.

Vores kroge, tilhørende sikkerhedspaler, bolte, samleled, samt opkorterkomponenter er fremstillet af materialet 1.4462/AISI318LN.

Fjedrene og spændstifterne er fremstillet af materialet 1.4310/AISI301.

Vores rustfrie kuglelejer i svirvelkroge er fremstillet af materialet 1.4125/AISI440L.

Vores adresser – køb løftegrej til en fair pris hos Max Fodgaard A/S

Sjælland – Løftegrej og løfteudstyr:

Sydholmen 10, 2650 Hvidovre

+45 70 26 17 00

Jylland – Løftegrej og løfteudstyr:

Niels Bohrs Vej 33, Stilling, 8660 Skanderborg

+45 86 52 15 77

Fyn – Løftegrej og løfteudstyr:

Lindø Vestvej 11, 5330 Munkebo

+45 76 20 15 00