Produktkatalog

Køb Talje / Taljer

Med vores mere end 75 års erfaring inden for taljer, er du sikker på at have adgang til et stort og detaljeret produktprogram, som opfylder de fleste virksomheders behov på området. Køb de rigtige taljer til jeres behov.

Hvad er en talje?

En talje er en mekanisk indretning, som ved hjælp af gearing gør løft og træk af tunge emner muligt. De mest simple trisser er blevet brugt i mange tusinde år, mens el-kædetaljen først er introduceret i industrien efter Den Anden Verdenskrig.

Ofte sidder taljen i en løbekat, som er monteret på en svingkran (søjlesvingkran eller vægsvingkran), i et krananlæg eller på en traverskran. Taljen kan dog også været monteret i et fast punkt i et øje, hvis ikke der er brug for at transportere byrden rundt, men blot op og ned.

Taljen sørger for den vertikale bevægelse. Er den monteret i en kran med motordrev, vil man kunne bevæge en byrde op/ned, frem/tilbage og side/side.

Taljer kan blive forsynet med mange forskellige kraftkilder. Den mest simple er den manuelle talje. Men der er også El-taljer, herunder El-kædetaljer og El-wiretaljer, samt Luftkædetaljer.

Køb de rigtige taljer til jeres behov

Drejer det sig om store eller små løft, hvilken styring skal der være og hvor tit skal taljen bruges? Mindre og færre byrder taler for en manuel talje. Hvorimod større og hyppigere løft taler for en El-talje eller luftkædetalje. Men kontakt vores eksperter i kranafdelingen, som står klar til at rådgive dig.

I de følgende afsnit beskrives de forskellige udgaver af taljer og hvordan de betjenes. Generelt kan taljer opdeles i følgende kategorier:

Køb håndkaedetalje, elkædetalje, luftkædetalje her

Manuel talje

Den manuelle talje fås generelt i 2 hovedgrupper:

  • Håndkædetaljen. Hvor man trækker i en kæde (håndkæden), som via et gear overfører kraften til lastkæden, der hæver byrden.
  • Skraldetalje. Ved denne talje dannes kraften i et skraldehåndtag.

El-talje

El-taljen, forsynes som navnet siger det med elektricitet. Rundt omkring i verden kan elektricitet leveres meget forskelligt. I Danmark (EU) har man valgt to slags: Enten 1 x 230 volt, 50 Hz eller 3 x 400 volt, 50 Hz.

Mest almindelige er El-kædetalje, men de findes dog også som El-wiretalje.

  • El-kædetalje. Bruges især til industrielt brug. Disse er relative små, nemme at vedligeholde, økonomisk attraktive og lette at konfigurere på et værksted.
  • El-wiretalje. Er et godt valg til at løfte store byrder, da de eksempelvis kan opretholde en høj hejsehastighed ved stor kapacitet.

Sådan håndteres taljer korrekt

Man skal altid sørge for at taljen sidder korrekt i et øje, en løbekat eller lignende. Desuden skal man sørge for, at det er muligt at komme til betjeningen.

For manuelle taljer skal håndkæden hænge 0,5-1,0 m fra det niveau, den betjenes fra. Det gælder for skraldetaljen, at man skal sørge for, at den er inden for normal arbejdsposition.

Betjening

En el-kædetalje kan blive betjente på tre forskellige måder. Den mest almindelige er ved et kabelhængt styretryk. På et styretryk er der altid monteret en nødstopsknap en række betjeningsknapper, som alle har forskellige funktioner. Der vil altid være op/ned funktion, men styretrykket kan sagtens også indeholde knapper for løbekat og krankørsel. Nogle har desuden dobbelt funktion som især er 1 eller 2 hastigheder.

Mange el-kædetaljer kan også være monteret med en radiostyring, som indeholder de samme funktioner som styretrykket, men giver fordelen ved at operatøren ikke behøver at være i umiddelbar nærhed af taljen.

Derudover kan el-kædetaljer være betjent automatisk eller halvautomatisk. Dette især, når mange gentagende løft skal foretages.

Vi har flere brands, herunder KITO, Stahl Crane Systems m.m., så kontakt os gerne vedrørende udvalget og hør nærmere.

Hvad siger vores kunder?

Jeg har valgt Max Fodgaard som leverandør fordi de har en stor viden om produkterne, men helt klart også fordi jeg får den bedste og hurtigste service hos dem

— Fanø Kran-Service A/S ✅✅✅✅✅

Hvad koster en ny talje?

Prisen for en talje kommer for det første an på hvad den skal bruges til? Med andre ord hvilken type talje det drejer sig om? Eksempelvis om det skal være en manuel talje, herunder håndkædetalje eller en el-talje. Eller skal det være en el-kædetalje eller en el-wiretalje.

Prisen afhænger også af hvilken styring taljen skal have, hvor tit taljen skal bruges og hvor stor byrde der skal løftes. Derudover afhænger prisen også af, hvilket brand der vælges og om der skal købes ekstraudstyr.

Hos Max Fodgaard hjælper vi dig, fra start til slut, med at vælge den rigtige talje, der passer til netop dine behov.

Kontakt Max Fodgaard og få afklaret de spørgsmål, du måtte have angående den bedste talje til dine behov, samt hør mere om priserne på vores taljer. Vi glæder os til at hjælpe dig videre med din nye talje.

Lovgivning for taljer

Alle taljer, som er produceret og monteret efter 1995, skal være fremstillet iht. Maskindirektivet. Dette gøres nemmest ved at følge de dertil oprettede EN-normer. Der er tre simple regler, som skal følges, før en talje tages i brug:

  • Brugeren er over 18 år
  • Taljen har været underkastet det lovpligtige serviceeftersyn inden for de sidste 12 måneder
  • Taljen er CE-mærket

Derudover er det vigtigt, at brugeren har sat sig ind i, hvordan taljen virker, og at den byrde, som løftes med taljen, ikke overstiger en tilladelige bæreevne.

For at sikre, at det årlige lovpligtige eftersyn overholdes, tilbyder vi hos Max Fodgaard at lave en serviceaftale. Så kontakter vi dig hvert år, når det er tid til eftersyn, så din talje altid lever op til de gældende krav.