Produktkatalog

El-taljer

Vort udvalg af el-taljer er stort og alsidigt. Skulle du mod forventning ikke finde det, som du leder efter, står vi meget gerne til rådighed for en snak om evt. alternativer.

Elektriske taljer (eller eltaljer, som de også kaldes)

Hos Max Fodgaard er vi specialister i at levere el-taljer til virksomheder over hele landet. Vi har i mere end 70 år bestræbt os på at kunne tilbyde et stort udvalg af løsninger fra nogle af de førende fabrikanter på markedet, og den erfaring og ekspertise, som vi derved har opnået, kommer også i dag vore mange kunder til gode.

Hvad er en el-talje?

Taljer kan bliver forsynet med mange forskellige kraftkilder. En af dem er elektricitet.

Rundt omkring i verden kan elektricitet leveres i meget forskelligt. I Danmark (EU) har man valgt to slags:

  • Enten 1 x 230 volt, 50 Hz
  • 3 x 400 volt, 50 Hz

El-taljer er mest almindelige som el-kædetaljer, men de findes dog også som el-wiretaljer. Til industrielt brug benyttes især el-kædetaljer, som er relative små, nemme at vedligeholde, økonomisk attraktive og lette at konfigurere på et værksted. Ønskes store byrder løftet, vil en el-wiretalje være et godt valg, da de eksempelvis kan opretholde en høj hejsehastighed ved stor kapacitet.

Hvad siger vores kunder?

Tusind tak – Flot arbejde!!! Der skal lyde en stor tak til alle hos Max Fodgaard i Danmark, som har været med til at løse vores opgave. Tak fra Dresden!

— BAUHAUS AG ✅✅✅✅✅

Sådan håndteres en el-kædetalje

En el-kædetalje kan blive betjente på tre forskellige måder. Den mest almindelige er ved et kabelhængt styretryk. På et styretryk er der altid monteret en nødstopsknap en række betjeningsknapper, som alle har forskellige funktioner. Der vil altid være op/ned funktion, men styretrykket kan sagtens også indeholde knapper for løbekat og krankørsel. Nogle har desuden dobbelt funktion som er især er 1 eller 2 hastigheder. Mange el-kædetaljer kan også være monteret med en radiostyring, som indeholder de samme funktioner som styretrykket, men giver fordelen ved at operatøren ikke behøver at være i umiddelbar nærhed af taljen. El-kædetaljer kan være betjent automatisk eller halvautomatisk. Dette især, når mange gentagende løft skal foretages.

Hvilken el-kædetalje skal du vælge?

For et komplet el-taljeprogram har vi valgt to brands, som supplerer hinanden godt. Elkædetaljer og el-wiretaljer fra Stahl CraneSystems, som kan konfitures til mange forskellige opgaver ift. indbygningshøjde, ex-områder, overfladebehandling, non standard strømforsyning o.l.
El-kædetaljer fra Kito er små og lette i 230 volts udgaven og benyttes især til montageopgaver, mens de større 400 volts el-kædetaljer bruges til gentagende opgaver, opgaver med maget lang hejsehøjde og øvrige opgaver, som kræver det yderste af udstyret.

Stort udvalg i elektriske taljer

Vores udvalg af el-kædetaljer er stort og alsidigt, så hvad end du har brug for, finder du det garanteret her på siden. Skulle du mod forventning ikke finde det, som du leder efter, står vi meget gerne til rådighed for en snak om evt. alternativer.

Er du i tvivl om hvilket elektrisk hejseværk som passer til jeres brug? Så kontakt endelig vores eksperter i kranafdelingen for en uforpligtende snak. Så finder vi den bedste løsning til jer.