Produktkatalog

Kategorier

Traverskran-max-fodgaard

Marel har investeret i en unik traverskran, der letter hverdagen og øger produktiviteten

Marel er leverandør af systemer og enkeltstående maskiner til kød-, fiske- og fjerkræindustrierne.
Max Fodgaard A/S har i samarbejde med Marel udviklet en unik løsning til Marels produktion i Støvring.

Som en del af Marels store produktion, producerer og samler de en stor maskine kaldet hovedekapper / Salmon Deheader MS 2721 V. Maskinen måler fisken før hvert snit, for at sikre det bedste resultat og dermed sikre maksimal udbytte af hver fisk. Max Fodgaard A/S har leveret og monteret en traverskran, der kan hjælpe med avanceret løft, til at samle deres hovedekapper.

 

 

Det specielle ved denne traverskran er, at den har to el-kædetaljer der kan lave sammenløft. På den måde kan Marel lave løft, som de kan vinkle og dermed kan de nemt og sikkert montere alle delene af hovedekapperen.

Se videoen for demonstration.

 

Hvad er en traverskran?

Traverskran er en betegnelse for alle kraner med minimum to langsgående baner og mindst én profil/bjælke på tværs. Det er dog især større værksteds- og halkraner, der omtales som traverskraner.

Traverskraner benyttes til at flytte emner rundt. De kan være monteret i en tagkonstruktion, men er ofte lagt på knæ i de søjler, som bærer et bygningstag og er dimensioneret til den ekstra belastning. En traverskran kan også være monteret på fritstående søjler, hvis ikke bygningskonstruktionen kan bære vægten fra kranen. Traverskraner har typisk motordrev i alle tre retninger, så eksempelvis en hel hal har krandækning ud i alle hjørner uden manuel træk eller løft.

Hvornår skal der bruges en traverskran? 
Hvor der løftes tunge emner kan man med fordel vælge en traverskran. I mange produktioner skal emner flyttes fra de forskellige arbejdsstationer. En traverskran bruger ingen plads i produktionsområdet, som eksempelvis en gaffeltruck eller en søjlesvingkran ofte gør. Desuden vil især gaffeltrucken være begrænset af sin størrelse ift. bærevne i modsætning til traverskraner, der som regel er monteret i en omliggende konstruktion.

Er du interesseret i at høre mere eller har brug for hjælp til en løsning, så kontakt vores eksperter i kran løsninger.