Produktkatalog

Kategorier

Hos VM Tarm har vi leveret og monteret et traversanlæg med special styring

Hos VM Tarm er der blevet udvidet med en ny servicehal til servicering af kundernes tankvogne og dertil skulle der monteres et nyt MF traversanlæg med nogle specielle funktioner og Max Fodgaard A/S eget design.

VM Tarm har mere end 60 års erfaring med kundetilpassede tankvogne, som fodertanke, gylletrailere, kemitanke, mælketanke, olie-benzintanke og specialtanke som blandt andet slamsugere, øl tanke og fisketanke.

En special designet kranstyring

Kranstyringen er special designet til VM tarm, da den skulle bruge til tandem løft.

Når tandemløftet påbegyndes, aktiveres begge taljer samtidigt, og krogene begynder at løfte den tunge byrde. Traversen sikrer, at belastningen løftes jævnt, mens taljerne arbejder sammen. Kranerne styres med AUTEC radiostyring, hvor det er muligt at skifte mellem talje 1, talje 2 eller begge taljer.

Kranbanerne er blevet leveret af vores samarbejdspartner VP Stål, som også har stået for oplægningen.

VM Tarm Traversanlæg Akapp skinne

Kranbanerne er udstyret med Akapp strømskinne, så kranerne får maksimalt dækningsområde.

Hvorfor bruge Akapp strømskinne?

Alternativet til Akapp strømskinne kan være fladkabler som kører i vogne på en c-skinne.
Man kan bruge Akapp strømsskinne hvis man ønsker en kompakt løsning eller tilkoble flere kraner på de samme baner.

 

 

En løsning hvor der skulle tænkes ud af boksen

For at komme i mål med opgaven, har Max Fodgaard A/S fået special fremstillet og leveret kassedrager fra vores eksterne stålleverandør, da kranen er mere end 25 meter i spændvidde. Værkstedet har bygget Kito taljer op fra lagerførte standard taljer og vi har udarbejdet vores eget design på taljerne, som gør det muligt at gå op i en større flangebredde.

Kito taljerne er blevet nedvejet fra 5 tons til 4 tons, så den samlede kapacitet bliver 8 tons i stedet for 10 tons. Dermed kan kranerne opereres uden kran certifikat.

Kranerne er udstyret med laser kollisionssikring, som sikrer at kranerne ikke kører sammen.

Det har været en sjov og udfordrende opgave for Max Fodgaard A/S, da der skulle tænkes ud af boksen i og med at hele styringen skulle special laves.


Hvad skal man overveje når man investerer i en kran?

Hvilken talje skal man vælge?

Det er vigtigt at overveje alle faktorer, herunder sikkerhed, effektivitet og omkostninger, når man beslutter, hvilken talje der skal bruges til en given løfteopgave. Hvis der er tvivl om, hvilken talje der er den rigtige til jobbet, bør man altid kontakte en professionel for at sikre, at løftet udføres sikkert og effektivt.

Har du en specialopgave?

Hos Max Fodgaard A/S kan vi hjælpe dig med din kranløsning, uanset om det er en standard løsning eller en special løsning. Vi har dygtige ingeniører og teknikere der kan hjælpe dig i mål med projektet.

Hvad er fordelene ved en traverskran?

• En traverskran kan bevæge sig frem og tilbage langs skinner, hvilket giver den en større fleksibilitet end andre typer kraner. Dette gør det muligt for kranen at dække et større område og nå steder, hvor andre kraner ikke kan komme til.
• De er præcise. Traverskraner kan præcist placere en byrde på det ønskede sted på grund af deres evne til at bevæge sig sidelæns og justere positionen af byrden i forhold til kranen.
• De har høj lastkapacitet. Traverskraner er designet til at håndtere tung last, og deres lastkapacitet kan variere fra et par hundrede kilo til flere hundrede tons.
• Høj sikkerhed. Traverskraner er sikre at bruge, især hvis de er udstyret med avancerede sikkerhedsfunktioner, såsom nødstop-kontakter, belastnings begrænser og alarmfunktioner. Dette kan hjælpe med at minimere risikoen for ulykker og skader på arbejdspladsen.
• Let betjening: En traverskran kan betjenes af en enkelt person og er normalt nem at bruge, da den er udstyret med intuitive kontrolfunktioner.

Kan Max Fodgaard A/S hjælpe dig med en speciel kranløsning?

Vil du vide mere om traversanlæg? Læs med her

Har du brug for hjælp eller mangler du rådgivning inden for kraner, så kontakt vores eksperter her:

Kontakt kran eksperter